Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Η Ιστορία μας

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Ο Ηλίας Μπίζιος είναι γιός αμπελουργού. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ασπρόκαμπο της Νεμέας, ένα ορεινό χωριό, που σκαρφαλώνει στα 900 μέτρα.

Η επιλογή του να ασχοληθεί με τον οικογενειακό αμπελώνα ήταν σχεδόν μονόδρομος, αφού η αγάπη του για την γη και τον καρπό του αμπελιού δεν του αφήνσαν άλλες επιλογές. Η ενασχόληση του όμως δεν έμεινε μόνο στην γη.

Οραματίστηκε να κάνει κρασί και μέσα από αυτό να ταξιδέψει την γεύση της Ελλάδας στον κόσμο. Έφτιαξε το οινοποιείο του στην άκρη του αμπελώνα και αποτυπώνει την κάθε μέρα της ζωής του σταφυλιού στο κρασί που παράγει. Η αγαπημένη του ποικιλία είναι το Αγιωργίτικο, σκούρο βαθύ κόκκινο σαν το αίμα του Ηρακλή, που ο μύθος τον θέλει να τριγυρνά στα ίδια μέρη για να σκοτώσει το περιβόητο για την εποχή λιοντάρι της Νεμέας.

Τα κρασιά του οινοποιείου είναι η γνήσια έκφραση του μοναδικού terroir του Ασπροκάμπου και σμίγουν το παλιό με το νέο, κρατώντας την παράδοση ζωντανή στις μέρες μας. Ο βιολογικός αμπελώνας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, αποτυπώνεται ιδανικά μέσα από τα βιολογικά κρασιά που παράγει.

ΕΔΑΦΟΣ

Κυρίως αργιλώδες έδαφος πλούσιο σε ασβέστιο, γνωστό και ως αργιλοασβεστώδες. Τα εδάφη αυτά παραμένουν δροσερά και κατακρατούν υγρασία. Eίναι διάσημα για την παραγωγή ορισμένων εκ των πιο στιβαρών ερυθρών και λευκών κρασιών παγκοσμίως.

ΚΛΙΜΑ

Κρύοι, υγροί, χειμώνες με χιονοπτώσεις, χαμηλές μέσες θερμοκρασίες (που πέφτουν υπό το μηδέν μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου) τους οποίους διαδέχονται ανοιξιάτικοι μήνες με βροχοπτώσεις. Καυτά καλοκαίρια με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 30 βαθμούς κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά το νυχτερινό αεράκι βοηθάει στην θερμική αποφόρτιση των αμπελιών. Όλα τα αμπέλια είναι άνυδρα καθώς τόσο οι βροχοπτώσεις όσο και το χιόνι παρέχουν επαρκείς υδάτινους πόρους.

ΣΤΑΦΥΛΙ

Το Αγιωργίτικο είναι αρωματικό κόκκινο σταφύλι . Τα χαρακτηριστικά του είναι η χαμηλή οξύτητα, μέτριο προς γεμάτο σώμα, φρουτώδες, με βελούδινη υφή με προξάρχουσες  νότες μπαχαρικών και ώριμο δαμάσκηνο.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Χτισμένο στην είσοδο του χωριού Ασπρόκαμπος, περιτριγυρισμένο από αμπελώνες και με θεα στο Όρος Ζήρεια – της οποίας τα κρύα ρεύματα ωφελούν την αμπελοκαλλιέργεια στο χωριο – είναι το μοντέρνο οινοποιείο μας με δυνατότητα παραγωγής 200 τόνων, …..ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης και ωρίμανσης, μ’ ένα μοναδικό κελλάρι στο υπόγειο όπου τα κρασιά παλαιώνουν σε δρύινα βαρέλια. Η τρέχουσα παραγωγή του Οινοποιείου είναι περί τις 25.000 φιάλες, με δυνατότητα για 80,000.