Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Χωριό και Τερουά

ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΕΡΟΥΑ

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες εκτάσεως 100 στρεμμάτων βρίσκονται σε υψόμετρο 850 μέτρων στο χωριό Ασπρόκαμπος, στο υψηλότερο σημείο της ζώνης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Νεμέα. Ξεχωριστό αμπελοτόπι στην ζώνη της Νεμέας εξαιτίας τόσο της γεωγραφικής θέσης όσο και του υψομέτρου του, δίνει ιδιαίτερα κρασιά πλούσια σε αρώματα, φαινολικά συστατικά και οξέα με καλή αντοχή στο χρόνο. Τα σταφύλια είναι βιολογικής καλλιέργειας απο αμπελώνες με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, ώστε να επιτυγχάνεται η όσο το δυνατό καλύτερη συγκέντρωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών ανά ποικιλία.

ΕΔΑΦΟΣ

Κυρίως αργιλώδες έδαφος πλούσιο σε ασβέστιο, γνωστό και ως αργιλοασβεστώδες. Τα εδάφη αυτά παραμένουν δροσερά και κατακρατούν υγρασία. Eίναι διάσημα για την παραγωγή ορισμένων εκ των πιο στιβαρών ερυθρών και λευκών κρασιών παγκοσμίως.

ΚΛΙΜΑ

Κρύοι, υγροί, χειμώνες με χιονοπτώσεις, χαμηλές μέσες θερμοκρασίες (που πέφτουν υπό το μηδέν μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου) τους οποίους διαδέχονται ανοιξιάτικοι μήνες με βροχοπτώσεις. Καυτά καλοκαίρια με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 30 βαθμούς κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά το νυχτερινό αεράκι βοηθάει στην θερμική αποφόρτιση των αμπελιών. Όλα τα αμπέλια είναι άνυδρα καθώς τόσο οι βροχοπτώσεις όσο και το χιόνι παρέχουν επαρκείς υδάτινους πόρους.

ΣΤΑΦΥΛΙ

Το Αγιωργίτικο είναι αρωματικό κόκκινο σταφύλι . Τα χαρακτηριστικά του είναι η χαμηλή οξύτητα, μέτριο προς γεμάτο σώμα, φρουτώδες, με βελούδινη υφή με προξάρχουσες  νότες μπαχαρικών και ώριμο δαμάσκηνο.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Χτισμένο στην είσοδο του χωριού Ασπρόκαμπος, περιτριγυρισμένο από αμπελώνες και με θεα στο Όρος Ζήρεια – της οποίας τα κρύα ρεύματα ωφελούν την αμπελοκαλλιέργεια στο χωριο – είναι το μοντέρνο οινοποιείο μας με δυνατότητα παραγωγής 200 τόνων, …..ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης και ωρίμανσης, μ’ ένα μοναδικό κελλάρι στο υπόγειο όπου τα κρασιά παλαιώνουν σε δρύινα βαρέλια. Η τρέχουσα παραγωγή του Οινοποιείου είναι περί τις 25.000 φιάλες, με δυνατότητα για 80,000.