Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

MALAGOUSIA

Malagousia

Ένα κρασί που αποτυπώνει τη φρεσκάδα και τη λεπτότητα των ορεινών αμπελώνων του Ασπροκάμπου. Η Μαλαγουζιά, εκφραστική και φινετσάτη, αποκτά εδώ ιδιαίτερη καθαρότητα, ένταση και δροσιά, χάρη στο υψόμετρο και την προσεγμένη οινοποίηση.

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.)
Οίνος Ερυθρός Ξηρός

Περιοχή καλλιέργειας: Ασπρόκαμπος Νεμέας
Υψόμετρο: 850 μέτρα
<strongΣύσταση εδάφους: Αργιλώδες, ασβεστολιθικό
Καλλιέργεια: Βιολογική, με περιορισμένη στρεμματική απόδοση
Ποικιλία: Μαλαγουζιά
Οινοποίηση: Κλασσική ερυθρή οινοποίηση
Επιδέχεται παλαίωση: 3-4 χρόνια

Οινοποίηση: Ήπια προζυμωτική εκχύλιση για την ανάδειξη των πρωτογενών αρωμάτων, στατική απολάσπωση και στη συνέχεια ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση σε θερμοκρασίες 15–18 °C. Δεν παλαιώνει σε βαρέλι, ώστε να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η καθαρότητα του φρούτου.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Λαμπερό χρώμα με πρασινοκίτρινες ανταύγειες. Αρώματα εσπεριδοειδών, άνθους λεμονιάς και λευκού ροδάκινου, με νύξεις βασιλικού και φρεσκοκομμένων βοτάνων. Στόμα δροσερό, ζωηρό και ισορροπημένο, με τραγανή οξύτητα, μεταξένια υφή και επίγευση που θυμίζει φλούδα γκρέιπφρουτ και lime.

Προτάσεις Γευστικών Συνδυασμών:
Σερβίρεται στους 9–10 °C και συνοδεύει ιδανικά θαλασσινά, ψάρια σχάρας, πιάτα με λευκά κρέατα, σαλάτες με φρούτα ή ελαφριά τυριά. Ένα κρασί φωτεινό και κομψό, που αποκαλύπτει τη φρέσκια, αρωματική ψυχή της Μαλαγουζιάς του Ασπροκάμπου.